IBPS Clerk Previous Year Question Paper Online PDF Download Answers

IBPS Clerk Previous Year Question Paper

There is the number of candidates who are preparing for IBPS Clerk examination and looking for IBPS Clerk Previous Year Question Paper to practice for the test. It is the best way to prepare for the examination that is why to help the aspirants we have furnished sample papers to help the candidates.

Have a look on the below-furnished matter and revise your syllabus to get a high score in the examination. candidates should prepare hard for the IBPS Clerk Exam 2017-2018 and try to crack the paper. IBPS Clerk Previous Year Question Paper will surely help you to prepare well for the examination.

1. How many meaningful English words can be made with the letters ASTE using each letter only once in each word?

(A) None

(B) One

(C) Two

(D) Three

(E) More than three

Ans: (D)

2. In a certain code GOAL is written as ‘5912’ and LINE is written as ‘2387’. How is ALIGN written in that code?

(A) 12358

(B) 12538

(C) 12058

(D) 13258

(E) None of these

Ans: (A)

3. How many such pairs of letters are there in the word BONDING, each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?

(A) None

(B) One

(C) Two

(D) Three

(E) More than three

Ans: (D)

4. How many such pairs of letters are there in the word ETHNIC, each of which has as many letters between them in the word (in both forward and backward directions) as they have between them in the English alphabetical series?

(A) One

(B) Two

(C) Three

(D) More than three

(E) None

Ans: (A)

5. If each vowel in the word CLOSET is changed to the next letter in the English alphabetical series and each consonant is changed to the previous letter in the English alphabetical series and then the alphabets thus formed are arranqed in an alphabetical order from left to right, which of the following will be third from the right?

(A) R

(B) K

(C) P

(D) S

(E) None of these

Ans: (C)

Directions – (Q.11-20) What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

6 . 789613 – 658748 -124563 =?

(A) 6302

(B) 6230

(C) 6320

(D) 6032

(E) None of these

Ans: (A)

7. (7)3 + (5)2 + (4)3 + (16)2 = ?

(A) 1.6875

(B) 468.25

(C) 368.0625

(D) 368.25

(E) None of these

Ans: (D)

8. 59 x 28 – 1020 = ?

(A) 514

(B) 554

(C) 612

(D) 642

(E) None of these

Ans: (E)

9. 34 x 57 x 2 = ? x 3

(A) 1229

(B) 1292

(C) 1282

(D) 1299

(E) None of these

Ans: (B)

10. 6565 – 2222 + 1515 – 2828 =?

(A) 3003

(B) 3060

(C) 3300

(D) 3000

(E) None of these

Ans: (E)

11. 123’56 + 567.11 – 345.95 = ?

(A) 354.52

(B) 349.77

(C) 334.27

(D) 344.72

(E) None of these

Ans: (D)

12. Which of the following languages is more suited to a structured program?

(A) FORTRAN

(B) PL/1

(C) BASIC

(D) PASCAL

(E) None of the above

Ans: (D)

13. Which part of the computer displays the work done ?

(A) monitor

(B) printer

(C) RAM

(D) ROM

(E) None of these

Ans : (A)

14. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

(A) Data transmission

(B) Data processing

(C) Data capture

(D) Data flow

(E) None of the above

Ans: (D)

15. The brain of any computer system is

(A) CPU

(B) Memory

(C) ALU

(D) Control unit

(E) None of the above

Ans: (A)

16.  What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

A. Scientific code

B. Technological advancement

C. Object Oriented Programming

D. All of the above

E. None of the above

Ans: (B)

17. One Kilo Byte represents :

(A) 1064 bytes

(B) 1000 bytes

(C) 512 bytes

(D) 1024 bytes

(E) 1144 bytes

Ans: (D)

18. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

(A) FORTRAN

(B) COBOL

(C) C

(D) PROLOG

(E) None of the above

Ans: (D)

Check Related Links:

IBPS PO Syllabus & Exam Pattern

Bank Interview Questions And Answers

Bank PO/Clerk salary structure 2017

Bank Eligibility Criteria 2017

IBPS PO 2016-2017 Question Paper

Updated: September 9, 2017 — 10:50 am
Bankbooster © 2018 Frontier Theme